GY.I.K.


- Mik az előnyei ennek a kazánnak?

Többek között az egyik óriási előnye a nagy tűztér és a szintén nagyméretű tűztér ajtó.


- Miért kedvező számomra a nagy tűztér?

Egyszeri alkalommal a nagyméretű tűztérbe több tüzelőanyagot tudok elhelyezni, ezáltal ritkábban kell a kazánt tűzelőanyaggal megraknom. Nagyobb méretű tüzelőanyagokkal is tudok tüzelni, erről még a továbbiakban beszélni fogok. 

- Mire jó a nagyméretű tűztér ajtó?

Ezzel az ajtóval a tűzteret teljes keresztmetszetében ki tudom nyitni, ezáltal könnyebben hozzáférhető a tűztér. Ez lehetőséget ad arra, hogy nagyobb méretű tüzelőanyagokat egészben is be tudjak helyezni a kazánba. Gondoljon csak arra, már azzal mennyit megtakaríthatunk munkában, időben és pénzben is, ha nem kell apróra vágni, hasogatni a fát, mert a nagyobb darabokat is el tudom tüzelni. És akkor a bálázott gabonaszalmáról nem is beszéltünk...

- A szalmabála is belefér?

Igen, a kazánok kialakítása lehetővé teszi a kisméretű szalmabála egészben történő eltüzelését. Tudni kell, hogy a szalmának nagyon jó fűtőértéke van, és még a fánál is olcsóbb.


- Nem ég le túl gyorsan a szalmabála?

Ez attól függ, mennyi levegőt engedünk be a kazánba, tehát a szalmabála eltüzelése, ugyanúgy mint a fa esetén, teljes mértékben szabályozható. Átlagosan egy szalmabála 3-4 óra alatt ég el teljesen.


- Mennyi idő után ég ki a kazán?

A kazánnak olyan a kialakítása, hogy a hővel érintkező felületek mögött mindenhol víz kering. Emiatt egyrészt nagyon jó a kazán hőfelvevő képessége, másrészt pedig a kazán kiégését is megakadályozza, mivel a felületeket a mögöttük cirkuláló víz hűti.


- Mindenhol víz kering a kazánban?

Nem fogja elhinni, de még abban a bizonyos nagyméretű tűztér ajtóban is víz kering, ami szintén több szempontból előnyös: a plusz felület miatt a kazán hőhasznosítása a maximális, a tűztér ajtón átfolyó víz lehűti azt, ami megakadályozza annak kiégését és az ajtó sem forrósodik át. De ez még nem minden! A rostélyszerkezet kiváló minőségű csövekből épül fel, melyekben szintén víz kering. Mondanom sem kell, hogy az öntvényből készült rostéllyal ellentétben ez nem fog eldeformálódni illetve kiégni, mivel a víz folyamatosa hűti azt.ha, tűzhely, apríték.9155 Lébény, Dózsa György út 111
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!